***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Първи вот на недоверие на кабинета. Хамас стреля по Тел Авив. Нетаняху: има една цел – унищожението на Хамас


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 октомври   

 

След дебатите през днешния ден - на следващия ден предлагането на опозицията ще бъде гласувано в пленарната зала.

„ Днес имаме на избор на съмнение - единствено 128 дни след избирането на кабинета „ Денков “ от това Народно събрание. Не знам по какъв начин тези 128 дни имат нещо общо с тематиките, които вие преплитате във вашите изявления. Според вас акад. Денков очевидно носи отговорност за миналите 30 години. И през днешния ден съм сигурен, че вие ще плашите тъкмо вашите гласоподаватели още веднъж със мраз, мрак, високи сметки на ток, тъкмо както предходната година служебното държавно управление правеше “.

„ Миналата седмица дружно взехме решение да не ограничаваме въглищните мощности чак до 2038 година Да, има заплаха да се понижат опциите за американските централи на база пазарните сили. Именно по тази причина ни трябват парите от Европа, с цел да помогнем на работещите в бранша – 1,6 милиарда лева Ако ги загубим, средствата няма да идат за обществени ограничения, енергиен преход, преквалификация или икономическо развиване “.

„ Правителството дава ясна вероятност в каква посока се движи България. Започнахме извънредно сложни промени, които бяха отлагани 20-30 години “. 

Това разяснява министърът на финансите Асен Василев в коридорите на Народното събрание. 

Радикалното палестинско придвижване Хамас заяви, че е изстреляло ракети по посока на Тел Авив от линията Газа, съобщи Франс прес. 

" Бригадите " Изедин ал Касем " (въоръженото крило на Хамас) са изстреляли ракети по Тел Авив в отговор на израелските въздушни удари, взимащи под прицел цивилни в палестинските лагери " Ал Шати " и " Ал Джабалия ", се споделя в изказване на Хамас. 

„ Борим се с лицемерен зложелател, по-лош от ИДИЛ. Видяхме девойки и момчета, които бяха убити, дами които бяха изгорени живи “.

Върви се към цялостното заличаване на Хамас, тъй като тази терористична, екстремистка формация желае да унищожи Израел. Това съобщи по Българска национална телевизия Давид Коен – някогашен дипломат на Израел в България.

Той изясни, че една седмица преди офанзивата на Хамас се е готвело съглашение, съгласно което 20 000 палестински служащи могат да работят в Израел и всеки ден да минават през границата с Газа.

Всичко обаче е било подправен сигнал за мир.

Засега не може да бъде открит излаз от Газа за цивилното население. Египет е отказал да пусне на своя територия бежанци от палестинския анклав. Това споделят дипломати, взели участие в договарянията.

Съединени американски щати и други страни се пробват да убедят Египет да одобри цивилни от Газа. Повече от 2 милиона души са в капан. В Газа се бомбардира непрекъснато, а следва и наземна интервенция на израелската войска.

„ Ние живеем в кибуц, първа къща сме. Ако не беше намесата на нашата група за бързо реагиране, щяхме да сме първи “, описа още той.

От техния кибуц има един погубен и двама ранени.

„ И един евентуално похитен. Намериха колата му на едно кръстовище изоставена, цялата изпръскана с кръв. Нямаме данни дали е жив “, сподели Панчев.

Съединени американски щати  - 22 убити, 17 изчезнали.
ТАЙЛАНД -  21 жертви и 14 заложници. Около 30 000 тайландци работят в Израел, главно в региона на селското стопанство.
ФРАНЦИЯ - 11 убити и 18 изчезнали, разгласи през вчерашния ден Париж. Френската премиерка Елизабет Борн сподели, че измежду жертвите и изчезналите може би има и деца.
НЕПАЛ - 10 убити и 1 липсващ, съгласно непалските управляващи. Четирима непалци са били ранени. В Израел има 265 непалски студенти, от които 17 са живеели в кибуца Алумим,  който бе нападнат от бойци на " Хамас ".
АРЖЕНТИНА - 7 убити, 15 изчезнали, като измежду търсените има и двама братя.
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ - 4 убити и незнаен брой изчезнали. Според Би Би Си 17 британци са починали или изчезнали по време на офанзивата, само че тези данни не са доказани от държавното управление.
РУСИЯ - 4 убити, 6 изчезнали, съгласно данни на съветското посолство в Тел Авив. Убитите са били жители по едно и също време на Русия и на Израел.
УКРАЙНА - 3 убити,  6 изчезнали. Според Киев има и 9 ранени украински жители
КАНАДА - 3 убити и 3 изчезнали.

В понеделник в гръцките медии се популяризира информацията, че манастирът е бил опустошен, само че тази вест беше опровергана от чиновниците на храма в Газа.

Гръцкото държавно управление е говорило с израелските управляващи за отбраната на историческия православен манастир „ Свети Порфирий “ в Газа, съобщи министър председателят на Гърция Кириакос Мицотакис по време на среща с Вселенския патриарх Вартоломей в Атина, заяви държавната телевизия ЕРТ. 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР